tiistai 29. maaliskuuta 2011

Haihatus

Joutsassa oleva mainio kesäinen taidekeskus Haihatus on päättänyt laajentaa toimintaansa ympärivuotiseksi ja monitaiteeelliseksi. Tähän onkin erinomaiset mahdollisuudet, sillä Haihatuksen vieressä sijaitseva kunnan omistama vanha, suuri kiinteistö on kuin luotu taiteilijoiden ja taiteiden käyttöön. Haihatuksen väki on myös onnistunut saamaan laajentumissuunnitelmiensa taakse monia taidealojen toimijoita aina Keski-Suomen taidetoimikuntaa myöten, mikä osoittaa, että hankkeeseen uskotaan laajemminkin. Myös kunnassa on ymmärretty Haihatuksen laajentumishankkeiden merkitys, joten eilen kokoontuneen kunnanvaltuuston kokouksen esityslistalla oli vanhan kiinteistön myynti Haihatukselle. Vaan mitä teki valtuusto? Päätti äänin 12-13, että kauppaa ei tehdä, vaan kiinteistö pannaan julkiseen myyntiin.

Ilmeisesti meillä on 13 päättäjää, joiden mielestä nyt on aika rahastaa vanhalla kiinteistöllä ja myydä sille, joka siitä eniten maksaa, viis muista arvoista. En yhtään ihmettele, että Haihatusta on jo kosiskeltu muuallekin, mutta toivon silti, että asia saa myönteisen päätöksen ja Haihtatus voi suunnitelmiensa mukaisesti kehittää ja laajentaa toimintaansa Joutsassa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

"Kuinka monta joutsalaista tarvitaan lampun vaihtoon?" Päivän paras! Toivottavasti saamme sen paperilehteenkin kaiken kansan hekoteltavaksi – vai pitäisikö itkeä. Ainakin Haihatuksen osalta olen jo miettinyt tukikampanjaa ja kansalaisaktivismia, jos asia ei käänny sovinnolla.

Marita kirjoitti...

Joo, olen joskus jostain syystä päättänyt, etten osallistu lehden keskusteluihin, mutta nyt en malttanut olla laittamatta lusikkaani soppaan.