keskiviikko 31. joulukuuta 2008

Yöt päivien välissä

Ihmettelen ja ihailen yötä. Valo vaihtuu pimeydeksi, liike levoksi, tietoisuus uneksi. Joka ilta nautin siitä väsymyksestä, joka viettelee kohti unta. Jos en saa unta, käytän hyväkseni mahdollisuuden haahuilla unen ja valveen rajamailla, kuvitella, suunnitella, ajatella tai olla ajattelematta ja ottaa vastaan ideoita, jotka valvetilassa eivät olisi päässeet esiin.

Ja kun aamulla herään syvästä unesta, tunnen käyneeni kaukana, itsessäni asti.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Unet ovat selvän psyyken merkki, sanoi unitutkija jokunen vuosi sitten.
Viime yönä pelasin jääkiekkoa vaikka en ole sitä koskaan pelannut. Sen sijaan pitkäaikainen puheenjohtajuus jääkiekkoseurassa oli niin traumaattinen ajanjakso että ne ajat tulivat uniini vasta nyt,ensi kerran vuosikymmenien jälkeen.Vasta nyt oli alitajunta kykenevä niitä käsittelemään, luulen, arvelen. "Joka uniin uskoo se tuulia takaa ajaa", sanoi äitini, tämäkin neuvo vuosikymmenien takaa.

marita kirjoitti...

Unet ovatkin parasta nukkumisessa.

Tosielämässä en ole koskaan asioinut Lidlissä, mutta viime yön unessa ostin sieltä niin paljon tavaraa, että muut asiakkaat alkoivat sääliä ja lupasivat maksaa puolet. Unen taustalla oli varmaan Lidlin limsa ja tuulihatut, joita eilen saimme tuliaisiksi.

Ennen joulua eräs tuttavani kertoi, että hänen tätinsä kuolee jouluna. Tieto perustui "viestiin", joka tuttavani oli unessa saanut. Tuli mieleen vanha sanonta: "Joka uniinsa uskoo, se varjoaan pelkää."

Jääkiekkoseuran puheenjohtajuuden traumaattisuus kuulostaa mielenkiintoiselta. Mistä oikein oli kyse?

Anonyymi kirjoitti...

Traumaattiseksi lähes jakomielitautiseksi tekee tilanteet eritoten jääkiekossa mutta muissakin joukkuelajeissa nollasummapeli.Palaajat valmentajan johdolla vievät rahat ja seurojen johtokunnat puheenjohtajan johdolla vastaavat taloudesta.Joukkue rakennetaan valmentajan johdolla etupäässä ostopelaajista joille asetetaan tavoitteeksi nousu ylemmälle sarjatasolle. Katsoja- ja sponsoritulot riippuvat menestyksestä ja niitä tulee vain voittajille.Siksi lähes kaikki jääkiekkoseurat ovat taloudellisissa vaikeuksissa ja seurajohtajat kusessa.

marita kirjoitti...

Kuulostaa olevan kaukana leikistä, jota urheilukin pohjimmiltaan on.