tiistai 30. maaliskuuta 2010

Posti avaa postisi

Taloussanomissa oli aprillipilalta kuulostava uutinen porvoolaisessa kylässä toteutettavasta kokeilusta, jossa postin työntekijä avaa kirjeen, skannaa sen ja lähettää sähköpostilla vastaanottajalle. Ajatus on kehittämisen arvoinen, mutta sitä ei pidä jättää puolitiehen.
Esitetyssä mallissa säästetään postin kuljetuskustannuksia, mutta olisi tärkeää, että myös postin vastaanottaja hyötyisi. Siispä esitän muutamia kehittämisehdotuksia siltä varalta, että posti ulottaa kokeilunsa myös meidän kylälle.

Laskuja ei skannata ja läheteta minulle, vaan postilainen maksaa ne.

Mainoksia sisältävät kirjeet postilainen skannaa huolellisesti mutta ei lähetä niitä minulle vaan tukkii niillä mainostajien omat sähköpostilaatikot.

Jos kuoresta löytyy rakkautta tihkuva katumuskirje vanhalta heilaltani, joka aikoinaan minut julmasti jätti, postilainen ei skannaa kirjettä vaan palauttaa sen lähettäjälle ja ilmoittaa, että olen huvilallani Monacossa enkä seurapiirikiireiltäni ehdi ottamaan postia vastaan.

Marraskuussa saattaa kirjeestä löytyä kutsu presidentin itsenäisyyspäiväjuhlaan. Myös sen postilainen palauttaa suoraan lähettäjälle ja ilmoittaa, ettei minulla ole iltapukua enkä sellaista yhden illan takia aio hankkia.

Kaikki suklaata sisältävät kirjeet postilainen saa pitää kiitokseksi siitä, että on kirjeitäni avaamalla niin paljon helpottanut elämääni.

Ei kommentteja: