tiistai 17. elokuuta 2010

Kurpitsa

Istutin keväällä kohopenkkiin kaksi kurpitsan tainta, jotka ovat kasvaneet ihan mukavasti. Lämmintä on riittänyt ja kastellakin olen muistanut päivittäin, sillä kurpitsat ovat kasvihuoneen ja grillipaikan tuntumassa eivätkä siis pääse unohtumaan. Paikan valintaan vaikutti sekin, että minulle kurpitsa on nimenomaan koristekasvi. Siinä on kaunis lehdistö, ja syksyllä saan vielä kurpitsalyhtyjä.

Kurpitsoiden koristearvo tuli tänä kesänä todistettua kunnolla, kun ne innostuivat kasvattamaan uusia haaroja. Kesän aikana ne ovatkin levittäytyneet kohopenkistä moneen suuntaan niin, että kasvihuoneeseen mennessäni minun on astuttava neljän kurpitsanhaaran yli. Mittausteni mukaan päiväkasvu oli parhaimmillaan yli 20 senttiä. Ne siis kasvoivat ihan silmissä. Kurpitsoiden yhteenlaskeuttu pituus on ainakin parikymmentä metriä. Toinen kurpitsa on piirittänyt saunan kahdelta seinältä, etuovelle asti se ei tänä kesänä ehdi, mutta on mukava leikitellä ajatuksella, että kyseessä olisikin hirviökurpitsa, joka nielaisee sisäänsä ensin saunan, sitten...

Entä jos kasvit olisivat pituuskasvun sijasta käyttäneet kaikki voimansa yhden kurpitsahedelmän kasvattamiseen? Siinä tapauksessa minulla olisi syksyllä niin iso kurpitsa, että sen sisään voisin kovertaa autotallin.

Ei kommentteja: