maanantai 8. huhtikuuta 2013

Meillä täällä on ollut tapana

Sattuipa niin, että Hankasalmella oli niin ruuhkaista, ettei autolleni löytynyt paikkaa S-marketin  pihasta. Mutta ei hätää, vieressä olevan pankkiliikerakennuksen edessä olevalla parkkipaikalla näytti olevan tilaa. Katsoin vielä liikennemerkistä tarkemmat tiedot ja ajoin parkkialueen oikealle puolelle, mahdollisimman reunaan, etten estäisi parkkialueeen läpikulkuliikkennettä.  Kun nousin autosta, vasemmalla puolella olevassa autossa istuva nainen huitoi kädellään ja näytti edessään olevaa parkkipaikkaa. No, olihan siinäkin tilaa, mutta olin jo parkkeerannut autoni, enkä muutenkaan ymmärtänyt, mistä oli kyse. Kun huitominen jatkui, menin kysymään, mikä oli hätänä.

"Meillä on täällä tapana jättää autot vaan tälle toiselle puolelle, että mahtuu paremmin ajamaan läpi", nainen vastasi. Paikallisten ajatuksessa saattoi olla perää, mutta tuossa tilanteessa tunsin itseni tyhmäksi muukalaiseksi, joten palasin autolleni ja ajoin pois koko parkkipaikalta.

Paikalliset ovat ilmeisesti joskus olleet tilanteessa, että joku on jättänyt autonsa liian keskelle, mennyt pankkiin, juuttunut ruuhkaan ja sen jälkeen jäänyt tuttavansa kanssa suustaan kiinni, ja samaan aikaan joku onneton ei ole päässyt parkkialueelta pois. Mutta miten ihmeessä tieto on siitä levinnyt niin, että muodostunut paikallinen tapa käyttää vain parkkialueen toista puolta, vaikka liikennemerkki muuta lupaa? Toisaalta, kysehän on Hankasalmesta, joten tiedon leviäminen ei kai liene mikään yllätys:) Olisi kuitenkin viisainta hoitaa asia liikennemerkkiviranomaisten kanssa niin, että harhaanjohtava merkki poistettaisiin.

Kun kävin kuvaamassa paikan myöhemmin, huomasin, että on siellä joku toinenkin paikallisia tapoja tuntematon ollut liikenteessä.
Älä usko liikennemerkkiä, usko paikallisia.     

Ei kommentteja: