maanantai 17. elokuuta 2015

Lähde

Kerroin  aiemmin kirjoitusprosessista, jonka tuloksena syntyi näytelmäkäsikirjoitus Lähde. Sen ensi-ilta oli huhtikuussa Leivonmäellä. Esitys oli etukäteen loppuunmyyty, eli paikalla oli noin 150 ihmistä! Olin käynyt seuraamassa harjoituksia yhden kerran, ja siltä pohjalta menin melko luottavaisin mielin ensi-iltaan, mutta onhan se aina jännää nähdä, miten oma teksti on toteutettu. Hyvillä mielin minä Karpaloiden Lähdettä seurasin sekä ensi-illassa että vielä seuraavan illan esityksessä. Kokonaisuus oli hyvin kauniisti ja levollisesti tehty, mistä kiitos Sinikka Lahdelle, Anu Rankilalle, kuorolle ja näyttelijöille.

Olen saanut Lähteestä mahtavaa katsojapalautetta, joka pyyhkäisee huithapeliin väitteet siitä, että ihmiset kaipaisivat vain helppoa viihdettä ja aivot narikkaan -ohjelmaa. "Riipivän hauska" oli ilmaus, jolla eräs katsoja Lähdettä kuvaili. Leivonmäellä on Lähteestä enää kaksi esitystä, mutta toivon tietysti, että se päätyisi vielä monelle muullekin näyttämölle.

Nyt ovat ajatukseni seuraavissa käsikirjoituksissa. Kahta ideaa pyörittelen mielessäni. Saa nähdä tuleeko niistä kaksi näytelmää vai sulautuvatko jotenkin yhdeksi. Tämä on kirjoittamisprosessissa hiukan pelottava vaihe; entä jos mitään ei synnykään? Mutta jos epäilys hiipii mieleen, kannattaa mennä kävelemään, sillä siten ne näytelmät ovat ennenkin syntyneet. 

Ei kommentteja: