torstai 14. toukokuuta 2009

Mitä nainen haluaa?

Naistenlehtien markkinointiosastot eivät ainakaan tiedä vastausta, sillä vuodesta toiseen ne tarjoavat tilaajalahjoiksi silkkihuiveja, helminauhoja, korukelloja ja muuta naisellista. Ilmankos minun on helppo heittää roskiin mainokset, jotka omalta osaltaan viestittävät lehtien kuvitelmaa siitä, mitä nainen tarvitsee. Hetken jo luulin, että muutos on tapahtunut, kun eräs lehti antoi tilaajalle mahdollisuuden valita kylkiäiseksi ruostumattomasta teräksestä valmistetun monitoimityökalun ja jämäkkää kokoa olevan rannekellon. Lähempi tarkastelu kuitenkin paljasti, että kyseessä oli "laatulahjat miehelle".

Ilmainen vinkki markkinointiosastoille. Enemmän kuin silkkihuiveja nainen tarvitsee erilaisia ja erikokoisia ruuvimeisseleitä, kuusiokulma-avaimia, ruuvi- ja naulalajitelmia, akkuporakonetta, sahoja, vasaroita... Toki hänellä on pakissaan kaikenlaisia työkaluja jo ennestäänkin, mutta niin on huivejakin kaapissa, ja silti markkinointiosastot uskovat naisen tarvitsevan niitä lisää.

Ja muistakaa, hyvät markkinointi-ihmiset, että naisen työkalujen ei tarvitse olla keveitä ja vaaleanpunaisia, vaan naiselle kelpavat ne samat kuin miehellekin. Käyttöönhän ne työkalut tulevat eivätkä koristeeksi.

Vuosia sitten ihastelin rautakaupassa reilun kokoisia kottikärryjä. Miten paljon multaa niihin mahtuisikaan! Tein ostopäätöksen ja kerroin myyjälle, että nytpä löysin hyvät kärryt puutarhatöihini. Myyjä oikaisi, että kyseessä oli rakentajan kottikärryt, ja puutarhatöihin - ja naisen käyttöön - riittäisi pienet kärryt. Ja pyh, minä ajattelin, ostin ne isot ja olen ollut oikein tyytyväinen.

"Upean värinen silkkihuivi on ihanteellinen valinta aina, kun haluat näyttää tyylikkäältä." Minulla on tälläkin hetkellä multaa kynsien alla. Ei taida tyylikkyyteen pelkkä silkkihuivi riittää.

2 kommenttia:

Jorma Tuomijärvi kirjoitti...

Ei silkkihuivi tyylikästä tee, vaan se miten sievästi osaa lompsia kumisaappaissa......meidän maalaisten motto.

marita kirjoitti...

Nyt onkin lompsittu ahkerastija tyylikkäästi kasvimaalla. Eilen tein suurimman osan kylvöistä, ja kun ne oli tehty, taivas ryöpsäytti kuin tilauksesta vettä kuivaan maahan.