lauantai 7. tammikuuta 2012

Kuusikaupan jälkeenYleensä joulukuusikauppa on nihkeämpää, jos ei ole kunnon hankia ja pakkaskeliä, mutta me voimme olla tyytyväisiä, sillä ensi kesän juhannuskokkoon ei tarvinnut kovin monta kuusta myyntikauden jälkeen tuoda. Iloitsen myös siitä, että asiakkailta tuli hyvää palautetta edellisjoulun kuusista, vaikka silloin kova pakkanen aiheutti monissa kodeissa omat ongelmansa kuusten hoidossa. Itsenäisyyspäivästä alkaen teimme jälleen pitkiä päiviä, usein iltapimeällä otsalamppujen valossa, kun lyhyessä päivänvalossa ei kaikkea ehdi. Myyntiaikana pidin kaupan auki 10-11 tuntia päivässä, mutta viikonhan se vain kesti, joten ei ottanut koville. Miten ihmeessä jaksavat ne yrittäjät, jotka tekevät pitkiä päiviä ja viikkoja vuodesta toiseen! Varsinainen kuntokuurihan tämä myyntikausi on, sillä kyllä niitä kuusia on aika monta kertaa nosteltava ja siirreltävä, ennen kuin lopulta sen asiakkaan autoon asettelen.

Oma joulu meni tietysti palautumiseen, ja välipäivinä oli arvioitava opiskelijoiden tehtäviä, joita aina loppuvuodesta tulee lähes ruuhkaksi asti. Jossain takaraivossa jyskytti, että 2. tammikuuta jatkan näytelmän kirjoittamista, ja kas! niin myös tein. Vaikka minulla on monia mukavia, tärkeitä ja itselleni merkityksellisiä hommia, kirjoittamista ei ylitä mikään.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi olkoon hyvän joulukaupan asiosta. Odottelinkin jo vähän kirjoitustasi. Mietin oletko uupunut liiaksi kuusi hommissa.
Hyvää vuodenjatkoa.

marita kirjoitti...

Kiitos!
Oli ajatus kirjoittaa kuusikaupan tunnelmista jo myyntikauden aikana, mutta haaveeksi jäi.
Hyvää vuodenjatkoa myös sinulle.