torstai 19. tammikuuta 2012

Muutoksia osa 1

Tiistaina istuin kantakahvilassani Kangasniemellä ja lueskelin sanomalehteä. Kylläpäs Länsi-Savo-lehdessä on paljon Keski-Suomen asioita, minä ajattelin ja käänsin sivua. Hetkinen! Tämähän on Keskisuomalainen!

Muutosvauhti on nykyään nopea. Muistan hyvin, miten Keskisuomalaisen edellisen muutoksen aikaan lehti hehkutti värien käyttöä osastojen erottelussa ja miten ihmiset valittivat pienentyneestä fontista. Nyt on väripalkit poistettu ja fonttia muutettu. Muutokset ovat kuitenkin niin pieniä, että niihin tottuu nopeasti. Lehden ilme on joka tapauksessa jotenkin ilmavampi ja karumpi - aivan kuin Länsi-Savo-lehdessä.

Myös Helsingin Sanomat on uudistunut. Iloitsen siitä, että lauantaina hömppäsivu on poistettu. Olen vanhan liiton ihmisiä ja pidän sanomalehteä niin paljon arvossa, etten soisi sen itse itseään alentavan. Toivottavasti Keskisuomalaisessakin tajuttaisiin, että rikosuutisista kiinnostuneille (keitä he ovat?)  on omat lehtensä, joten maakunnan murhia ja tappoja ei olisi tarpeen käsitellä niin suurin otsikoin ja kuvin pääuutissivulla.

Suuntaus näyttää olevan se, että lehtien toimituksellinen aineisto keskittyy viikonvaihteeseen. Kun maanantaina avaan postilaatikon, luulen, että ainakin toinen sanomalehdistä puuttuu, sillä alkuviikosta lehdet ovat kovin ohkaisia. Tavoitteena lienee, että mikäli joku vielä paperilehteä kaipaa, sitä jaettaisiin vain perjantaista sunnuntaihin, mutta muulloin lehdet luettaisiin verkossa. Itse en ole siihen vielä valmis. Muutosvastarintaisutta siis havaittavissa täällä meidän kulmilla.Ei kommentteja: